Preminuo ruski novinar pretučen u Sankt Peterburgu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo ruski novinar pretučen u Sankt Peterburgu

Ruski novinar Nikolaj Andrušenko preminuo je danas od povreda zadobijenih pre šest nedelja u napadu u Sankt Peterburgu, saopštilo je uredništvo njegovog lista.

Vest o smrti Andrušenka (73), novinara dnevnog lista Novi Peterburg, preneli su mediji, pozivajući se na njegovog advokata i uredništvo lista za koji je radio.

Državna agencija RIA Novosti javila je da je novinar od 9. marta bio u veštački indukovanovoj komi.

Napadači na Andrušenka nisu identfikovani, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ali se sumnja da je napadnut zato što je pisao o korupciji u Sankt Peterburgu.

On je bio član Gradskog Saveta Sankt Peterburga od 1990. do 1993. godine. Bio je jedan od osnivača Novog Peterburga, gde je stekao slavu izveštavajući o pitanjima ljudskih prava i zločina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro ruski novinar koji je pisao o korupciji

Izvor: B92, 19.Apr.2017

Ruski novinar Nikolaj Andrušenko preminuo je od povreda zadobijenih pre šest nedelja u napadu u Sankt Peterburgu, saopštilo je uredništvo njegovog lista...Vest o smrti Andrušenka (73), novinara dnevnog lista Novi Peterburg, preneli su mediji, pozivajući se na njegovog advokata i uredništvo lista...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.