Preminuo lekar teško ranjen u pucnjavi u klinici u Berlinu, napadač izvršio samoubistvo

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo lekar teško ranjen u pucnjavi u klinici u Berlinu, napadač izvršio samoubistvo

Naoružani muškarac teško je ranio jednog lekara u klinici u distriktu Štiglic u Berlinu. Lekar je podlegao povredama dva sata nakon napada.

Kako navodi Bild, napadač je izvršio samoubistvo. On je bio bivši pacijent lekara koga je napao. Lekar je hitno prebačen na intenzivnu negu gde je preminuo.

Nemačka policija saopštila je da je do pucnjave došlo oko 13.00 časova po srednjeevropskom vremenu, prenosi Rojters.

Prema nekim navodima, pacijent je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << azilant.

Reports a doctor has been shot and a gunman has taken his own life at a Berlin hospital: https://t.co/1QMZ7QtEUx pic.twitter.com/wIgFWc8pVI

Napad se desio na klinici Bendžamin Frenklin, u kampu medicinskog Univerziteta "Harite", nakon čega je klinika evakuisana.

Na licu mesta se nalaze policija i antiterorističke jedinice. Policija je navela da nema znakova da je u pitanju teroristički napad, navodi AFP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.