Preminula glumica Poli Bergen

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula glumica Poli Bergen

Američka glumica i pevačica Poli Bergen, najpoznatija po ulozi u filmu "Rt Straha" iz 1962. godine, a u novije vreme po serijama "Porodica Soprano" i "Očajne domaćice", umrla je u 84. godini.

Kako prenose američki mediji, Bergen je započela karijeru sa 20 godina. Igrala je vodeće uloge na filmu, televiziji i pozorišnim mjuziklima i snimila desetak albuma. Vodila je i uspešnu kompaniju za proizvodnju kozmetičkih proizvoda koja je nosila njeno ime.

Godine 1958. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osvojila je Emi nagradu za ulogu pevačice Helen Morgan u tada veoma popularnoj seriji "Playhouse 90".

Tokom 1950-ih snimila je tri komedije sa Dinom Martinom i Džerijem Luisom (U ratu sa vojskom, To je moj sin, Lutka), a 1962. igrala je u čuvenom trileru Lija Tomsona "Rt straha" u kojem su joj partneri bili Robert Mičam i Gregori Pek.

Fanovi serije "Očajne domaćice" znaju je kao majku Linet Skavo (Felisiti Hofman), a ljubitelji Sopranosa kao ljubavnicu pokojnog oca Tonija Soprana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umrla američka glumica Poli Bergen

Izvor: B92, 21.Sep.2014

Američka glumica i pevačica Poli Bergen, najpoznatija po ulozi u filmu "Rt Straha" iz 1962. godine, a u novije vreme po serijama "Porodica Soprano" i "Očajne domaćice", umrla je u 84. godini.

Nastavak na B92...

Preminula glumica Poli Bergen

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2014

Američka glumica i pevačica Poli Bergen, najpoznatija po ulozi u filmu "Rt Straha" iz 1962. godine, a u novije vreme po serijama "Porodica Soprano" i "Očajne domaćice", umrla je u 84. godini...Bergen je započela karijeru sa 20 godina. Igrala je vodeće uloge na filmu, televiziji i pozorišnim mjuziklima...

Nastavak na Radio 021...

Preminula američka glumica Poli Bergen

Izvor: Svet plus, 21.Sep.2014

Američka glumica Poli Bergen koja je javnosti poznata po ulogama u seriji "Očajne domaćice" i "Porodica Soprano", preminula je u svom domu u 84. godini...Poli je glumačku karijeru započela u 20. godini, 1958. godine osvojila je Gremi nagradu za za ulogu pevačice Helen Morgan u tada veoma popularnoj...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.