Preminula bivša rumunska kraljica Ana

Izvor: RTS, 01.Avg.2016, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula bivša rumunska kraljica Ana

U bolnici na severu Švajcarske, u 93. godini preminula je bivša rumunska kraljica Ana.
Ana Burbon Parma biće sahranjena u centralnoj Rumuniji, gde počivaju bivši suvereni Rumunije.
Rođena 1923. godine u Parizu, Ana je potomak francuskog kralja Luja XVI i dinastije Burbona. Udala se za Mihaja 1928. godine s kojim ima pet ćerki.
Kralj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mihaj Prvi, rođen 1921. godine, bio je na rumunskom prestolu od 1927. do 1930. godine i od 1940. do 1947, kada su ga komunisti prinudili da abdicira.
Mihaj je početkom marta najavio povlačenje iz javnog života nakon što su lekari otkrili da ima rak.
Bivša kraljica živela je od 2004. godine u mestu Obon u kantonu Vod zajedno sa suprugom, bivšim kraljem Mihajom Prvim. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Švajcarskoj preminula bivša rumunska kraljica Ana

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2016

Bivša rumunska kraljica Ana preminula je danas u 93. godini u bolnici na severu Švajcarske, javila je agencija ATS...Bivša kraljica živela je od 2004. godine u mestu Obon u kantonu Vod zajedno sa suprugom, bivšim kraljem Mihajom Prvim...Ana Burbon Parma biće sahranjena u centralnoj Rumuniji, gde...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Umrla bivša rumunska kraljica Ana

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2016, 07:48

BUKUREŠT - Bivša rumunska kraljica Ana, supruga posljednjeg monarha kralja Mihaja, umrla je u 93. godini u bolnici u Švajcarskoj...Rođena je 18. septembra 1923. godine kao princeza Ana od Burbon-Parme, a supruga Mihaja upoznala je u novembru 1947. godine na vjenčanju kraljice Elizabete i Filipa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.