Premijeru Tunisa izglasano nepoverenje

Izvor: Blic, 31.Jul.2016, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijeru Tunisa izglasano nepoverenje

Premijeru Tunisa Habibu Esidu izglasano je nepoverenje u parlamentu nakon samo godinu i po dana na funkciji.

Ukupno 118 poslanika glasalo je protiv Esida, troje je bilo za to da ostane na funkciji dok se njih 27 uzdržalo, javio je AFP.

Esidova vlada bila je u velikoj meri kritikovana zbog toga što nije uspela da reši ekonomsku krizu u zemlji, kao i zbog visoke nezaposlenosti, ali i serije napada džihadista, navodi AFP.

Esid je bio pod sve većim pritiskom otkako se predsednik Beži Kaid Esebsi pojavio na tv u junu i kritikovao administraciju, predlažući formiranje nove vlade nacionalnog jedinstva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijeru Tunisa izglasano nepoverenje nakon godinu i po dana na vlasti

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2016

Premijeru Tunisa Habibu Esidu izglasano je nepoverenje u parlamentu nakon samo godinu i po dana na funkciji...Ukupno 118 poslanika glasalo je protiv Esida, troje je bilo za to da ostane na funkciji, dok se njih 27 uzdržalo...Esidova vlada bila je u velikoj meri kritikovana zbog toga što nije uspela...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.