Prekidi Interneta u Severnoj Koreji

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Dec.2014, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekidi Interneta u Severnoj Koreji

Severna Koreja tokom vikenda i danas preživljava sve intenzivnije prekide Interneta, a jedan kompjuterski stručnjak ističe kako je onlajn pristup u ovoj zemlji u 'totalnom autu'.

Bela kuća i američki Stejt department odbijaju da kažu da li je za to odgovorna vlada SAD, prenosi AP.

Predsednik Baraka Obama je u petak objavio kako će američka vlada "srazmerno" odgovoriti na sajber napad na Soni pikčers, koji je ocenio kao "skupi vandalizam" za koji je okrivio Severnu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Koreju.

Američki predsednik nije rekao ništa detaljnije o tome kakav bi odgovor SAD mogao da bude. Ofanzivne sajber operacije vlade SAD se u principu tretiraju kako krajnje poverljive.

Portparolka Stejt departmenta Mari Harf je izjavila kako će neki od odgovora SAD "biti vidljivi, a neki možda neće"

Severna Koreja, inače, odlučno odbija da stoji iza pomenutog napada na Soni pikčers.

Dag Medori, direktor Internet analiza kompanije Dajn riserč, smatra da bi problemi koji su se pojavili tokom vikenda mogli da se objasne softverskom greškom na ruteru, ali je moguće da je u pitanju i sajber napad na Internet servis Severne Koreje.

Medori ipak ističe kako za probleme na ruteru ne bi trebalo da bude karakteristično da traju toliko dugo i da se ne umanjuju nego postaju sve gori.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.