Prekid tradicije: Državni sekretar SAD odbio zahtev da bude domaćin iftara

Izvor: BKTV News, 27.Maj.2017, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekid tradicije: Državni sekretar SAD odbio zahtev da bude domaćin iftara

Državni sekretar SAD Reks Tilerson odbio je zahtev da bude domaćin iftara, večernjeg obroka tokom svetog meseca ramazana, što su svetski mediji ocenili kao prekid tradicije stare skoro 20 godina, uz nekoliko izuzetaka.

"Tilerson je odbio zahtev Kancelarije za verska i globalna pitanja Stejt departmenta da bude domaćin prijema u okviru obeležavanja ramazana", saopštila su dvojica američkih zvaničnika koji su odbili da budu imenovani jer nisu bili ovlašteni da javno govore >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << o toj temi.

Sudeći po memorandumu datiranom na 6. april kancelarija - koja obično inicira takva dešavanja - preporučila je Tilersonu da održi taj prijem, prenose svetski mediji.

 Navodi se da njegovo odbijanje zahteva ukazuje na to da u Stejt departmentu u ovoj godini nema nikakvih planova za obeležavanje ramazana.

Na pitanje svetskih agencija da prokomentariše Tilersonovo odbijanje da bude domaćin prijema, portparol Stejt departmenta je izjavio da se "još istražuju moguće opcije obeležavanja Bajrama kojim se okončava mesec ramazana".

"Američki ambasadori dobili su preporuke da to učine kroz brojne aktivnosti, koje mi svake godine održavamo u našim diplomatskim misijama širom sveta", naveo je portparol. Mesec posta i molitve za muslimane, poznatiji kao ramazan, počeo je u većini zemalja danas.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.