Požar u najvećoj rafineriji u Evropi

Izvor: RTS, 30.Jul.2017, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u najvećoj rafineriji u Evropi

U rafineriji "Šel" u Roterdamu, najvećoj u Evropi, noćas je izbio požar, zbog čega deo postrojenja ne radi.
"Požar je noćas buknuo u elektrocentrali visokog napona u rafineriji Šel Pernis u Roterdamu, zbog čega je deo rafinerije zatvoren", rekao je za AFP portparol "Šela", prenosi Figaro.

Kako je kazao, vatra je ugašena jutros u šest sati.
"Neka postrojenja su obustavila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rad iz bezbednosnih razloga, a gasove koji su ostali unutra spaljujemo", rekao je portparol i dodao da je sve "pod kontrolom" i da kompanija pokušava da ograniči spaljivanje kako ne bi uznemirila stanovnike u okolini".
"Šel Pernis" nalazi se u istočnom delu Rotterdamu i sa svojih 60 fabrika, najveća je rafinerija u Evropi.
Lokalni mediji javili su da bi uzrok požara mogao biti kratak spoj na elektroinstalacijama, međutim kompanija "Šel" nije potvrdila tu informaciju.
"Nema oslobađanja toksina u vazduhu, ali ima dima. Još ne znamo kada će rafinerija ponovo biti pokrenuta.To može trajati nekoliko sati, ali i nekoliko dana", rekao je portparol kompanije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POŽAR U HOLANDIJI Gori NAJVEĆA evropska rafinerija nafte

Izvor: Blic, 30.Jul.2017

Buknuo je požar u rafineriji "Shell" u Roterdamu, u Holandiji, najvećoj rafineriji u EVropi, zbog čega deo postrojenja ne radi...- Požar je noćas buknuo u elektrocentrali visokog napona u rafineriji Shell Pernis u Roterdamu - rekao je portparol za AFP...Vatrogasci su u nedelju ujutro oko 6 sati...

Nastavak na Blic...

Požar u najvećoj rafineriji u Evropi! VIDEO

Izvor: Mondo, 30.Jul.2017

U rafineriji Šel u Roterdamu, najvećoj u Evropi, noćas je izbio požar, zbog čega deo postrojenja ne radi...Foto: youtube/screenshot.."Požar je noćas buknuo u elektrocentrali visokog napona u rafineriji Shell Pernis u Roterdamu, zbog čega je deo rafinerije zatvoren", rekao je za AFP portparol...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.