Povučeno skoro 80 odsto teškog naoružanja iz Luganska

Izvor: Blic, 26.Feb.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povučeno skoro 80 odsto teškog naoružanja iz Luganska

Samoproglašena Luganska Narodna Republika Lugansk (LNR) povukla je skoro 80 odsto teškog naoružanja u skladu sa sporazumima iz Minska, dok Kijev nije ispunio to što je traženo na vreme, rekao je lokalni lider Igor Plotnicki.

"Povlačenje naoružanja je okončano 80 odsto, a Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) je to potvrdila", rekao je Plotnicki.

On je dodao da je Kijev povukao samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 15 do 20 odsto vojnog naoružanja.

"Oni ne ispunjavaju sporazume iz Minska. Mi smo već poslali poruke OEBS-u, Kijevu, Moskvi, Parizu i Berlinu o tome da Ukrajina namerno ignoriše sporazume", rekao je Plotnicki.

Prema njegovim rečima, predsednici koji su na sebe preuzeli dužnost da poštuju sporazume iz Minska moraju da intervenišu i prisile Ukrajinu da ispunjava preuzete obaveze.

"Osim toga, Ukrajina je već odbila da plati penzije stanovnicima Donjecka i Luganska", rekao je Plotnicki, preneo je Tas S.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prorusi povukli naoružanje, Ukrajinci postavljaju nove uslove

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2015

Samoproglašena Luganska Narodna Republika (LNR) povukla je skoro 80 odsto teškog naoružanja u skladu sa sporazumima iz Minska, dok Kijev nije ispunio to što je traženo na vreme, rekao je lokalni lider Igor Plotnicki. Ruski ministar diplomatije Sergej Lavrov pridružio se kritikama na račun Ukrajinaca...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.