Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posmatrač OEBS-a ranjen na istoku Ukrajine

Jedan posmarač OEBS-a lakše je danas ranjen kada je vatrenim oružjem napadnuta misija te organizacije na istoku Ukrajine, saopštila je danas Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i najavila reviziju svojih aktivnosti u zno sukoba zbog sve učestalijih incidenata.

Misija je navela da su posmatrači OEBS-a, zaduženi za nadgledanje primirja u istočnoj Ukrajini, poslednjih dana bili mete nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << napada.

Naoružani ljudi pucali su u ponedeljak na patrolu OEBS u selu Širokine, na području Donjecka koje je u rukama proruskih pobunjenika.

Jedan od posmatrača pogođen je krhkotinom betona, čije je parče izletelo od snažne pucnjave.

Misija je dodala da su minobacačke granate danas pale u blizini vozila OEBS-a u Luganjsku, ali nije niko ranjen.

"Ti incidenti su neprihvatljivi i otežavaju rad našim posmatračima", naveo je OEBS koji je uputio nekoliko stotina posmatrača u istočnu Ukrajinu gde je za 15 meseci sukoba poginulo 6.500 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ranjen posmatrač OEBS-a, Dačić duboko zabrinut

Izvor: B92, 28.Jul.2015

Jedan posmarač OEBS-a lakše je ranjen kada je vatrenim oružjem napadnuta misija te organizacije na istoku Ukrajine, saopštio je OEBS...Osim toga, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju je najavila reviziju svojih aktivnosti zbog sve učestalijih incidenata...Misija je navela da su posmatrači...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.