Posle Mubaraka, Silvio Berluskoni?

Izvor: B92, 12.Feb.2011, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Mubaraka, Silvio Berluskoni?

Rim -- Više stotina ljudi je lupanjem u šerpe protestovalo u centru Rima zahtevajući ostavku italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

"Ostavka, ostavka, ostavka!", "Posle Mubaraka, Silvio Berluskoni!", uzvikivali su demonstranti i pevali partizansku pesmu "Bela ćao", preneli su italijanski mediji.

Na protest je pozvao pokret italijanskih blogera "Popolo viola" koji je i ranije organizovao demonstracije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv premijera, kao i "No-Berluskoni day" u decembru 2009, na kojem je takođe zahtevana njegova ostavka.

"Izlazimo na ulice da bismo odbranili naš Ustav koji nas štiti od zloupotreba i zahvaljujući kojem smo jednaki pred zakonom. Izlazimo na ulice da bismo vratili dostojanstvo uvređenim ženama i da bismo povratili izgubljenu demokratiju, jer smo i mi Italijani, i naš glas treba da se čuje", rekao je jedan od koordinatora "ljubičastih" Đanfranko Maša.

Tužilaštvo Milana zatražilo je u sredu hitno pokretanje sudskog postupka protiv Berluskonija zbog zloupotrebe položaja i plaćanja seksualnih usluga jednoj maloletnici iz Maroka.

Berluskoni je rekao da neće doći na suđenje i optužio tužilaštvo da radi po političkim nalozima u nameri da ga otera s mesta premijera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lupanjem u šerpe protiv Berluskonija

Izvor: Blic, 12.Feb.2011

RIM - Nekoliko stotina demonstranata i danas se okupilo u Rimu i Milanu i, lupajući u šerpe, zahtevalo ostavku premijera Silvija Berluskonija zbog skandala "Rubigejt" i optužbi da je predsednik italijanske vlade plaćao za seksualne usluge 17-godišnjoj Marokanki, poznatoj kao Rubi Rubacuori (Rubi...

Nastavak na Blic...

Italijanke protiv Berluskonija

Izvor: RTV Pink, 13.Feb.2011, 11:42

Berluskonijeve avanture ponizavaju zenski rod. . . Nekoliko hiljada Italijanki širom zemlje demonstriralo je danas protiv premijera Silvija Berluskonija, zbog njegovih, kako su navele, ljubavnih avantura koje ponižavaju ceo. ženski rod.

Nastavak na RTV Pink...

Italijanke protesuju zbog Berluskonija

Izvor: S media, 13.Feb.2011

Nekoliko hiljada Italijanki širom zemlje demonstriralo je danas protiv premijera Silvija Berluskonija, zbog njegovih, kako su navele, ljubavnih avantura koje ponižavaju ceo ženski rod...U glavnom gradu Rimu, trg Pjaca del Popolo bio je ispunjen ženama svih dobi, koje su došle da izraze protest zbog...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.