Pokolj u Lahoreu, bombaš razneo žene i decu!

Izvor: Mondo, 27.Mar.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokolj u Lahoreu, bombaš razneo žene i decu!

Najmanje 65 osoba je poginulo, a oko 300 ranjeno u napadu bombaša samoubice ispred parka u gradu Lahoreu na istoku Pakistana. Upozoravamo na UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ.

Foto: maps

 Eksplozija se dogodila ispred izlazne kapije parka nekoliko metara od dečijih ljuljaški.

"Većina žrtava su žene i deca", rekao je Mustansar Feroz, načelnik lokalne policije za Rojters.

Napad se dogodio u delu grada gde su hrišćani slavili Uskrs >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prema gregorijanskom kalendaru.



Izvor: youtube

"Broj mrtvih porastao je na 65. Operacija spasavanja se nastavlja", rekao je glavni funkcioner u tom gradu Muhamad Usman za AFP.

Na licu mesta nalazi se veliki broj vozila hitne pomoći, a poslata je i vojska da pomogne u spasavanju ranjenih.



Izvor: youtube

Zamenik šefa policije Haider Ašraf rekao je da eksplozija izgleda kao samoubilački napad, na osnovu ostataka koji su pornađeni širom parka.

Lekar hitne pomoći dr Ašraf rekao je za AFP da je do sada u bolnicu dopremljeno 40 beživotnih tela. "Broj ranjenih je oko 300, a mnogi su u kritičnom stanju", izjavio je on.

On je rekao da su u bolnici jezive scene, da osoblje pruža pomoć ranjenima na podu i u hodnicima...Pogledajte fotografije:

Džave Ali, koji živi preko puta parka rekao je da su se od siline ekplozije razbili prozori na njegovom stanu. "Sve se treslo, svuda su se čuli jauci i povici. Posle 10 minuta izašao sam napolje. Ljudsko meso razbacano je po zidovima. Inače, sve je bilo puno zbog Uskrsa, ovde ima dosta hrišćana".

Pray for lahore pakistan pic.twitter.com/lwFPM3Inbc

— talib hussain (@RajaBoss786) March 27, 2016

 Lahor, drugi po veličini pakistanski grad i prestonica pakistanskog dela Pendžaba, bio je poslednjih godina nekoliko puta na meti ekstremista, posebno talibanskih pobunjenika.

SAD su osudile današnji samoubilački napad u pakistanskom gradu Lahoreu, nazivajući ga kukavičkim i poručile da će sarađivati sa Pakistanom da bi se porazili oni koji seju teror u zemlji.

"Nastavićemo da radimo sa našim partnerima u Pakistanu i širom regiona, zajedno ćemo biti istrajni u naporima da se iskoreni terorizam", izjavio je portparol američkog Nacionalnog saveta za bezbednost, saopštila je Bela kuća, preneo je AFP.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.