Pojačava se pritisak na Severnu Koreju

Izvor: VOA, 27.Maj.2015, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačava se pritisak na Severnu Koreju

Glavni nuklearni pregovarači iz Sjedinjenih Država, Južne Koreje i Japana složili su se na današnjem sastanku da je potrebno da pojačaju pritisak i sankcije protiv Severne Koreje

U međuvremenu se nastavljaju diplomatski napori za rešenje programa nuklearnog oružja te zemlje.

Sung Kim, američki predstavnik za politiku Severne Koreje, izjavio je posle sastanka u Seulu da su nuklearne namere Severne Koreje jasne i da bi svi trebalo da su zabrinuti u odnosu na nivo >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << njihovog razvoja.

Sastanak je održan posle novih, ali nepotvrđenih tvrdnji o nuklearnom napredovanju Severne Koreje, koja već godinama preti da će izvršiti nuklearni napad na Sjedinjene Države, Južnu Koreju i Japan.

Tri zemlje su učestvovale u neuspešnim šestostranim razgovora o nukleranom arsenalu Severne Koreje.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.