Poginuo kamerman u Libanu od metka iz Sirije

Izvor: Blic, 09.Apr.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo kamerman u Libanu od metka iz Sirije

Kamerman Ali Šaban poginuo je danas u Libanu pošto ga je pogodio metak ispaljen u pucnjavi u susednoj Siriji, što je drugi slučaj prelivanja sirijskih sukoba u susedne zemlje.

Šaban (32), koji je radio za televiziju Al Jadeed, snimao je u severnoj oblasti Libana Vadi Haled, kada ga je pogodio metak u grudi, izjavili su libanski bezbednosni zvaničnici.

Metak je, prema njihovim rečima, zalutao iz oružanog sukoba u susednom sirijskom selu Armuta. Kamerman je preminuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na putu ka bolnici, rekli su zvaničnici pod uslovom da ostanu anonimni.

Njegov kolega reporter Husein Hreis rekao je da su čuli pucnjavu sa svih strana i da je Šaban bio u automobilu kada je pogođen.

"Automobil je potpuno uništen mecima", rekao je Hreis, dodajući da su više od dva sata čekali vojsku i lokalne stanovnike da ih izvuku na bezbedno.

Rano jutros sirijske snage su pucale i na izbeglički kamp u Turskoj, gde se veruje da je pobeglo nekoliko pobunjenika posle sukoba sa vojskom. Tom prilikom ranjeno je pet osoba, a sirijska organizacija za ljudska prava kaže da se dve osobe podlegle povredama.

Portparol te organizacije Rami Abdul-Rahman rekao je da su pobunjenici napali režimske snage na graničnom prelazu Salameh i da je u sukobu poginulo šest vojnika.

Osam ranjenih pobunjenika je zatim pobeglo u kamp blizu grada Kilis, u turskoj provinciji Gaziantep, a sirijske snage su nastavile da pucaju na njih.

Turska, koja se zalaže za odlazak sa vlasti sirijskog predsednika Bašara al-Asada, otvorila je logore na granici sa Sirijom za oko 24.000 izbeglica, među kojima više stotina vojnih dezertera. Prema podacima UN, u Siriji je od početka sukoba pre 13 meseci poginulo više od 9.000 ljudi.

Povezane vesti: Umro novinar Majk Volas, autor emisije "60 minuta" Sirija: U sukobima 130 mrtvih Širom Sirije ubijeno najmanje 38 ljudi, polovina civili Sirijska vlada kaže da je počela da povlači vojsku Sirija prihvatila rok za primenu mirovnog plana do 10. aprila

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijen u Libanu od metka iz Sirije

Izvor: B92, 09.Apr.2012

Damask -- Kamerman Ali Šaban poginuo je u Libanu pošto ga je pogodio metak ispaljen u susednoj Siriji, što je drugi slučaj prelivanja sirijskih sukoba u susedne zemlje...Šaban (32), koji je radio za televiziju Al Jaded, snimao je u severnoj oblasti Libana Vadi Haled, kada ga je pogodio metak u grudi,...

Nastavak na B92...

Poginuo u Libanu od metka iz Sirije

Izvor: NaDlanu.com, 09.Apr.2012

DAMASK, 9. aprila 2012. (Beta) - Kamerman Ali Šaban poginuo je u ponedeljak u Libanu pošto ga je pogodio metak ispaljen u pucnjavi u susednoj Siriji, što je drugi slučaj prelivanja sirijskih sukoba u susedne zemlje... DAMASK, 9. aprila 2012. (Beta) - Kamerman Ali Šaban poginuo je u ponedeljak u...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.