Počela obuka gruzijskih pitomaca na američkom razaraču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela obuka gruzijskih pitomaca na američkom razaraču

TBILISI - Gruzijska obalska straža započela je danas obuku na američkom razaraču USS Mejson (Mason) u Crnom moru, saopšteno je iz gruzijskog odeljenja obalske straže.

Iz sedišta američke ratne mornarice u Vašingtonu je potvrđeno da su gruzijski pitomci vojno-pomorske akademije započeli danas obuku na ratnom razaraču UŠ Mejson izvan gruzijskih teritorijalnih voda.

Zamenik šefa odeljenja gruzijske obalske straže David Gulua izjavio je da će trening trajati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do narednog petka.

Gulua, međutim, nije precizirao koliko pitomaca učestvuje u obuci, ali je naglasio da se ona ne odvija u gruzijskim teritorijalnim vodama.

Ratna mornarica i obalska straža Gruzije pretrpele su veliku materijalnu štetu tokom kratkotrajnog rata sa Rusijom u avgustu ove godine.

Prema navodima Tbilisija, ruske snage su potopile gruzijske brodove u luci Poti, a zatim opljačkale i uništile njihovu opremu.

Nekoliko američkih ratnih brodova je po završetku rata dostavilo Gruziji humanitarnu pomoć ratnim brodovima.

Rusija, međutim, smatra da su te dostave humanitarne pomoći bile zapravo paravan za dostavu oružja.

Zvaničnici SAD su odbacili te optužbe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela obuka gruzijskih pitomaca na američkom razaraču

Izvor: Kurir, 04.Okt.2008, 22:37

TBILISI, 4. oktobra 2008. (Beta-AP) - Gruzijska obalska straža započela je danas obuku na američkom razaraču UŠ Mejson (Mason) u Crnom moru, saopšteno je iz gruzijskog odeljenja obalske straže. Iz sedišta američke ratne mornarice u Vašingtonu je potvrđeno da su gruzijski pitomci vojno-pomorske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.