Pobuna u brazilskom zatvoru, najmanje sedam mrtvih

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobuna u brazilskom zatvoru, najmanje sedam mrtvih

Najmanje sedam ljudi je poginulo, dok je oko 70 povređeno u okršaju zatvorenika, koji je izbio nakon pobune u zatvoru na severoistoku Brazila, saopštili su predstavnici zatvora.

Međusobni okršaj dve bande zatočenika izbio je u trenutku kada je bilo vreme poseta, tako da su i mnogi članovi porodica zatvorenika bili držani kao taoci.

Za sada nije poznato da li su žrtve zatvorenici, zatvorski stražari ili članovi porodica, dodaje američka agencija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Predstavnici zatvora u brazilskoj državi Baija navode da je pobuna okončana nakon uspešno obavljenih pregovora, kao da su svi taoci oslobođeni.

Pobuna u zatvoru Feira de Santana počela je u nedelju uveče. U pretrpanom zatvoru, koji je predviđen za 644 zatvorenika, zatočeno je 1.467 osoba, navodi AP i podseća da su pobune u brazilskim zatvorima relativno česte i da neretko u njima ima ljudskih žrtava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.