Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2017, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poboljšana situacija s požarima na jugoistoku Francuske

Situacija s požarima na jugoistoku Francuske se poboljšala, posebno u okrugu Buš-di-Ron gde su žarišta vatre pod kontrolom, javile su danas službe spasavanje, koje strahuju da se vatra ponovo ne razbukti na nekim mestima.

U vrlo turističkoj zoni oko gradića Borm-le-Mimoza, u zaleđu Azurne obale "požar nije potpuno lokalizovan ali smo na putu da ga savladamo", rekao je za Frans pres potpukovnik Mišel Bernje, iz uprave civilne zaštite.

On je rekao da se "Situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razvija u dobrom smeru" ali da ponovo izbija vatra zbog rafala vetra.

U susednom departmanu Buš-di-Ron tri požara su "savladana", rekli su vatrogasci za Frans pres.

Ipak oblast ostaje pod aktivnim nadzorom pošto se očekuje vetar jačine do 35 kilometara na sat i u kontekstu jake suše ima puno ponavljanja požara, naveli su oni.

Specijalne službe se treći uzastopni dan bore protiv vatre na jugoistoku Francuske. Ukupno se više od 6.000 ljudi borilo od početka nedelje protiv raznih požara koji su uništilli oko 7.000 hektara vegetacije na jugu zemlje i zbog kojih je evakuisano više od 10.000 ljudi, rekao je sinoć francuski premijer Eduar Filip koji je obišao tu oblast.

Francuska je zatražila dva kanadera u okviru evropske pomoći i u utorak uveče prvi avion koji je pozajmila Italija stigao je na Korziku.

Francuska nije bila jedina zemlja u Evropi koja je juče bila pogođena jakim požarima. Požari koji su počeli u nedelju, juče su buktali u centru Portugala, i to samo pet nedelja od ogromnog požara u toj istoj oblasti koji je odneo 64 života.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.