Plenković otkrio spomenik Franji Tuđmanu

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković otkrio spomenik Franji Tuđmanu

Premijer Hrvatske Andrej Plenković i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk otvorili su u subotu uveče novouređeni Trg Franje Tuđmana i otkrili spomenik prvom hrvatskom predsedniku, poručivši kako je Tuđmanov doprinos jedan od temelja moderne Hrvatske države.

Čestitajući građanima Zaprešića na novouređenom trgu, Plenković je kazao da se Zaprešić izazito razvio proteklih godina i da je, uz Veliku Goricu, postao jedan od najvažnijih gradova Zagrebačke županije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Siguran sam da će ovaj trg, posvećen našem prvom predsedniku Franji Tuđmanu, biti mesto okupljanja, zajedništva i druženja. Cenim sve što je prvi hrvatski predsednik učinio za nezavisnost Republike Hrvatske, za njeno međunarodno priznanje, oslobađanje okupiranih područja, a iznad svega državničku mudrost u tim prelomnim i slojevitim 90-im godinama, da bude predvodnik demokratskih procesa i da trasira put za one koji su došli nakon njega, realizovali naše članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u", rekao je Plenković.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.