Rusija ponovo upozorava na opasnost upotrebe sile u Ukrajini

Izvor: Blic, 15.Apr.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ponovo upozorava na opasnost upotrebe sile u Ukrajini

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je danas u Pekingu da bi "zločinačko" naređenje ukrajinskih vlasti o upotrebi sile protiv proruskih demonstranata, moglo da ugrozi uspeh sutrašnjeg sastanka predstavnika velikih sila o Ukrajini.

Na sastanku u Ženevi o krizi u Ukrajini, sutra učestvuju najviši predstavnici EU, SAD, Rusije i Ukrajine.

"Ne možete da šaljete tenkove i da u isto vreme vodite dijalog. Upotreba sile uništila bi šansu koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << daje sastanak četiri strane u Ženevi", rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim kineskim kolegom Vang Jinom.

Kijev je ranije najavio opsežnu akciju kako bi ponovo preuzeo kontrolu nad zgradama lokalne administracije koje su u vuše gradova na istoku Ukrajine zauzeli proruski demonstranti.

"Ukrajina širi laži da Rusija stoji iza dogadjaja na jugoistoku zemlje. To je besramna laž" rekao je Lavrov.

On je kazao da Rusija "zahteva" da Ukrajina odmah prestane da šalje trupe na jugoistok.

Lavrov je došao u Peking kako bi tražio podršku Kine, u trenutku kada su zbog ukrajinske krize pojačane tenzije Moskve i zapadnih zemalja, navodi agencija Frans pres.

Od početka krize u Ukrajini, Kina je rastrzana, jer teško uspeva da pomiri svoju već uobičajenu podršku Moskvi i tradicionalni stav kojim se protivi svakom mešanju stranih sila u unutrašnja pitanja jedne zemlje.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov:Akcija ukrajinskih snaga može potkopati dijalog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Apr.2014

Akcija ukrajinskih vlasti protiv proruskih demonstranata može dovesti u pitanje planirani dijalog o Ukrajini u Ženevi, proučio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Na sastanku trebalo bi da učestvuju najviši  predstavnici EU, SAD, Rusije i Ukrajine. Lavrov je tokom posjete Pekingu rekao da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nove američke sankcije Rusiji neće se donositi prije četvrtka

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Apr.2014, 09:02

WASHINGTON - Ministri vanjskih poslova Rusije, Ukrajine, SAD-a i visoka predstavnica EU-a trebali bi se u četvrtak sastati u Ženevi kako bi raspravili o krizi u Ukrajini.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Rusija planira susret s ukrajinskim predstavnicima

Izvor: Akter, 16.Apr.2014

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Rusija planira sastanak s ukrajinskim zvaničnicima sutra na međunarodnoj konferenciji u Ženevi

Nastavak na Akter...

MSP RF: Kijev je izabrao nasilje na jugoistoku Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2014

16.04.2014. -..Specijalna operacija na istoku Ukrajine u utorak odnela je živote demonstranata. Ranije su predstavnici pristalica federalizacije javili da je napadnut aerodrom u Kramatorsku. Ubijeno je najmanje četvoro ljudi, a neki izvori govore o desetinama mrtvih. Aktivisti samoodbrane kažu da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.