Papa u Meksiku: Sa đavolom nema dijaloga

Izvor: Blic, 14.Feb.2016, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa u Meksiku: Sa đavolom nema dijaloga

Papa Franja pozvao je danas stanovnike Meksika da svoju državu pretvore u obećanu zemlju, gde ne postoji potreba da se emigrira ili žali za žrtvama "trgovaca smrću", preneo je AFP.

Papa rođen u Argentini uputio je ovaj poziv tokom mise na otvorenom, pred oko 300.000 vernika u Ekatepeku, predgrađu meksičke prestonice, gde su nasilje vezano za drogu, ubistva i otmice svakodnevica.

Papa Franja je imao jasnu poruku za okupljene: "Sa đavolom, nema dijaloga".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Kako se saopštila Konferencija biskupa u Meksiku, oko 300.000 karata je podeljeno, a oko dva miliona ljudi duž puta pozdravljalo je prolazak konvoja vozila u kome se nalazio papa, do velikog polja gde je održana misa.

Vernici su bacali latice cveća dok je papa prolazio i mahali pom-pom loptama u žutim i belim bojama vatikanske zastave, naveo je AP.

Papa je stigao sa porukom ohrabrenja za stanovnike oblasti gde je stopa ubistava, naročito žena, toliko visoka da je meksička vlada izdala specijalno upozorenje prošle godine.

Sa 1,6 miliona stanovnika, Ektapek je mesto gde bande trgovaca drogom caruju među siromaštvom, nezaposlenošću i nekažnjivošću.

Skretanje pažnje na trgovinu drogom i nasilje u vezi sa njom je centralna tema papine petodnevne posete Meksiku.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Papa: Sa đavolom nema dijaloga

Izvor: Akter, 14.Feb.2016

Papa Franja pozvao je danas stanovnike Meksika da svoju državu pretvore u obećanu zemlju, gde ne postoji potreba da se emigrira ili žali za žrtvama "trgovaca smrću"..Papa rođen u Argentini uputio je ovaj poziv tokom mise na otvorenom, pred oko 300.000 vernika u Ekatepeku, predgrađu meksičke prestonice,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.