Papa u Egiptu krajem aprila

Izvor: Blic, 19.Mar.2017, 01:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa u Egiptu krajem aprila

Papa Franja posetiće 28. i 29. aprila Egipat, kako bi promovisao bolje odnose između katolika i muslimana.

Kako saopštio Vatikan, papa putuje u Egipat na poziv predsednika Abdel Fataha al Sisija, zatim, tamošnjih katoličkih biskupa i poglavara Koptske crkve, kao i univerziteta i džamije Al Azhar, koji su najviši islamski autoriteti u toj zemlji.

Kako prenosi Rojters, papa Franja stavlja veliki akcenat na poboljšanje međuverskih odnosa.

Povodom papine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posete oglasio se i egipatski predsednik Sisi, koji je u saopštenju naveo da se raduje toj značajnoj poseti.

- Egipat pozdravlja dolazak pape i raduje se toj značajnoj poseti koja će ojačati mir, toleranciju i međuverski dijalog, i takođe odbaciti užasne akte terorizma i ekstremizma - napisao je Sisi u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.