Papa doputovao u Centralnoafričku Republiku

Izvor: RTS, 29.Nov.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa doputovao u Centralnoafričku Republiku

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja doputovao je u Bangui, iz Kampale, u okviru turneje po afričkim zemljama, javlja "Frans pres".
Papa Franju je na aerodromu u Bangui dočekala predsednica Centralnoafričke Republike Katrin Samba Panza kao i nekoliko hiljada vernika.

Dvodnevna poseta Papa Franje održava se pod visokim stepenom bezbednosti snaga UN i lokalnih snaga bezbednosti.
Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vatikana Federiko Lombardi rekao je sinoć da papa neće menjati svoj program posete u nedelju i ponedeljak u Centralnoafričkoj Republici u okviru bezbednosnih mera u toj zemlji.
Franja bi u ponedeljak trebalo da poseti veliku džamiju u glavnom gradu Centralnoafričke Republike i da održi misu u jednom sportskom centru.
Papina poseta toj zemlji je najrizičnija u okviru afričke turneje jer se u toj zemlji nalaze mirovne snage afričkih zemalja i Francuske koje pokušavaju da zaustave svako ozbiljnije versko nasilje u Centralnoafričkoj Republici, u kojoj se sukobljavaju hrišćani i muslimani.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Papa doputovao u Centralnoafričku republiku

Izvor: Beta, 29.Nov.2015

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja doputovao je danas u Bangui iz Kampale u okviru turneje po afričkim zemljama, javila je agencija Frans pres na licu mesta.Papu je na aerodromu dočekala predsednica Centralnoafričke Republike Katrin Samba Panza kao i nekoliko hiljada vernika.Franjina dvodnevna poseta...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.