Palestinac napao nožem dva izraelska tinejdžera

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2015, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinac napao nožem dva izraelska tinejdžera

Jedan devetnaestogodišnji Palestinac ubo je danas nožem dvojicu izraelskih tinejdžera, dok su išli ka Zidu plača u jerusalimskom starom gradu, povodom jevrejskog verskog praznika Šavuota.

Portparol policije Luba Samri je precizirala da su dva sedamnaestogodišnjaka napadnuta s leđa. Policajci su kasnije uhvatili osumnjičenog napadača, a dvojica napadnutih dečaka su zadržana u bolnici.

Napad se dogodio na praznik Šavuot, kada jevrejski vernici obično ostaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << budni celu noć i proučavaju verske tekstove, navodi Asošijeted pres.

Blizu Zida plača, ostatka biblijskog jevrejskog hrama i najsvetijeg mesta na kome Jevreji mogu da se mole, je Brdo hrama, najsvetije mesto u judaizmu, gde su se nalazili hramovi.

Muslimani to sveto mesto nazivaju Uzvišeno utočište (Haram al Šarif) i na njemu se danas nalaze džamije Al Aksa, treća po značaju u islamu i Kupola na steni.

Brdo hrama je često poprište sukoba palestinskih demonstranata i izraelskih policajaca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Palestinac nožem napao dva izraelska tinejdžera

Izvor: RTS, 24.Maj.2015

Devetnaestogodišnji Palestinac ubo je nožem dvojicu izraelskih tinejdžera, dok su išli ka Zidu plača u jerusalimskom starom gradu, povodom jevrejskog verskog praznika Šavuota. . Portparol policije Luba Samri je precizirala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.