Pakistanski sud suspendovao premijera, on podneo ostavku

Izvor: B92, 28.Jul.2017, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistanski sud suspendovao premijera, on podneo ostavku

Islamabad -- Vrhovni sud Pakistana suspendovao premijera Navaza Šarifa i zabranio mu obavljanje javnih funkcija zbog istrage o korupciji. Nakon toga on podneo ostavku.

Odluka veća sačinjenog od pet sudija nije iznenađujuća uzimajući u obzir da su pravni stručnjaci i lideri opozicije očekivali oštre mere protiv Šafifa i članova njegove porodice.

Presuda je usledila nakon istrage o imovini porodice pakistanskog premijera. U aferi Panamski papiri procureli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podaci da je njegov najstariji sin Husein Havaz vlasnik nekoliko ofšor kompanija.

Husein Navaz je tada priznao da poseduje ofšor kompanije, navodeći da je koristio legalan novac za poslove u inostranstvu. Ovo nije prvi put da sud u Pakistanu suspenduje izabranog premijera.

Nakon što je objavljena odluka suda premijer Navaz Šarif podneo je ostavklu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pakistanki premijer podneo ostavku posle odluke suda

Izvor: RTS, 28.Jul.2017

Pakistanski premijer Navaz Šarif podneo je ostavku posle odluke Vrhovnog suda koji mu je zabranio bavljenje tom funkcijom nakon što je protiv njega sprovedena istraga o korupciji. . Vrhovni sud je tu odluku doneo nakon...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.