Pakistan: Naftna cisterna gorela na auto-putu, skoro 150 mrtvih

Izvor: RTS, 25.Jun.2017, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Naftna cisterna gorela na auto-putu, skoro 150 mrtvih

Više od 148 osoba je poginulo, među kojima i 20 dece, kada se naftna cisterna prevrnula i zapalila na auto-putu u Pakistanu. Povređeno je oko 140 osoba, od kojih je 40 u kritičnom stanju. Mnogi zadobili teške opekotine.
Šef spasilačke službe provincije Pendžab Rizvan Naser rekao je da spasioci izvlače izgorela tela, od kojih je mnoga nemoguće identifikovati.

Spasilačke ekipe hitno su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << morale da intervenišu kako bi pokušale da sakupe prosuto gorivo, navodi AP.
Nesreća se desila na nacionalnom auto-putu na oko 100 kilometara od grada Multan, kada je vozač cisterne, koja je prevozila gorivo iz južnog lučkog grada Karačija do prestonice pokrajine Pendžab Lahorea, izgubio kontrolu nad vozilom.
Lokalne vlasti navele su da su meštani okolnih sela stigli na oko 30 motorcikala kako bi u kantama pokupili prosutu naftu.
Iako je policija blokirala prilaz, oni su probili kordon i veliki deo njih je prilikom paljenja gorivo toliko izgoreo da ih nije moguće identifikovati.
Agencija AFP navodi da je pakistanska vojska poslala helikoptere da evakuišu povređene i prevezu ih u bolnice, a najbliži medicinski centar u kojem je moguće zbrinuti žrtve nalazi se na više od 150 kilometara od mesta nesreće.
Tragedija se desila dan uoči proslave Ramazanskog bajrama kojim se označava kraj posta tokom svetog muslimanskog meseca Ramazana, pa su mnogi putevi u Pakistanu zakrčeni zbog velikog broja ljudi koji putuju za praznik.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Horor u Pakistanu: 132 osobe izgubile život kada se prevrnula pa zapalila naftna cisterna

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jun.2017

Naftna cisterna prevrnula se i zapalila na autoputu u Pakistanu, pri čemu je stradalo 132 ljudi, od čega oko 20 dece, a 80 osoba je povređeno, od kojih mnogi imaju teške opekotine, prenosi AP...Rojters navodi da nakon prevrtanja cisterne na mestu nesreće, na obodu grada Bahavalpur, okupilo mnogo...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.