PUTIN PORUČUJE: Dok je nas, Amerika neće biti vladar sveta!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Okt.2014, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN PORUČUJE: Dok je nas, Amerika neće biti vladar sveta!

Lider Rusije se na sastanku "Vladaj Kluba" u Sočiju zapitao da li je način na koji SAD realizuje svoju vodeću ulogu u svetu ono čemu svi težimo i da li to donosi napredak i mir, i istakao da Rusija nema nameru da se vraća totalitarističkoj prošlosti ali da traži da se cene njihovi nacionalni interesi

Na sastanku “Vladaj kluba” u Sočiju, Vladimir Putin je rekao da se ne slaže sa tim da SAD bude jedini gospodar sveta, jer smatra da to može dovesti do haosa i neravnoteže >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u međunarodnim odnosima, zbog čega je dodao i da insistiranje na njhovim varijantama “mirnog rešavanja sukoba”, zapravo stvara suprotni efekat.

- Umesto do se sukobi smire, dolazi do njihove eskalacije. Umesto jačanja suverenih država, svedočimo širenju na mnogim prostorima gde vlada haos, a umesto demokratije, podržavaju se raznorazni nacionalisti i islamisti – rekao je lider Rusije i zapitao se da li je “način na koji SAD realizuje svoju vodeću ulogu u svetu ono čemu svi težimo i da li to donosi napredak i mir”.

Foto: Tanjug/AP

On je napomenuo i to da je velika greška što je SAD proglašen za pobednika u Hladnom ratu, jer je prema njegovim rešima, na delu pokušaj stvaranja novog svetskog poetka, zbog čega je dodao da Rusija nema imperijalnih ambicija i da ne želi da uzvraća istom merom kao Amerika.

- Rusija ne traži sa zebe neko ekskluzivno mesto u svetskoj politici, ali ipak traži da se u obzir uzmu ruski nacionalni interesi i pozicija. Nemamo nameru da se vraćamo našoj totalitarističkoj prošlosti jer bi nas to odvelo u slepu ulicu - istakao je lider ove države.

Inače, u drugom govoru koji je obavio, Putin je pozvao SAD i EU da odustanu od uvedenih sankcija protiv Rusije jer to koči ekonomski razvoj svih zemalja i naglasio je da će Rusija priznati rezultate ukrajinskih parlamentarnih izbora i da neće ugroziti teritorijalni integritet ove države.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na pitnaje novinara kako kometariše reči predstavnika svoje kancelarije Vjačeslava Volodina da “bez Putina nema ni Rusije“, on je odgovorio da je za njega Rusija sav njegov život.

- Ni na jednu sekundu ne bih mogao da živim van Rusije i bez nje. Ja sam najveći ruski nacionalista i brinem se za njene nacionalne interesije. Ipak, Rusija može i bez mene – rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.