POHVALE SLAVNOG GLUMCA Forest Vitaker za Blic: Srbijo, bravo za izbeglice

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POHVALE SLAVNOG GLUMCA Forest Vitaker za "Blic": Srbijo, bravo za izbeglice

Počasni gost Svetskog humanitarnog samita u Istanbulu bio je Forest Vitaker, proslavljeni holivudski glumac i specijalni izaslanik za mir pri Unesku. Pričajući o migracionim žarištima širom sveta, našao je vremena da, u ekskluzivnoj izjavi za "Blic", pohvali i Srbiju.

- Vi ste iz Srbije? Vaša zemlja je uradila odličan posao. Učinili ste mnogo toga za izbeglice - poručio je Vitaker za naš list, nakon čega se uputio na sastanak sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << turskom delegacijom.

Na samoj konferenciji Vitaker, koga je lično Ban Ki Mun odabrao za specijalnog izaslanika, pozvao je svet na ujedinjenje u rešavanju migrantske krize.

Prvi Svetski humanitarni samit, čiji je domaćin bila Turska, juče je i završen.

U međuvremenu, grčke vlasti počele su juče ujutro postepenu evakuaciju najvećeg neformalnog izbegličkog kampa u gradiću Idomeni na granici sa Makedonijom. Više od 400 pripadnika interventne policije stiglo je u kamp, a očekuje se da će iseljenje trajati sedam do deset dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.