Izvor: Blic, 22.Jul.2017, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARADA U BERLINU Hiljade osoba šetalo za prava LGBT osoba

Hiljade ljudi prodefilovalo je danas ulicama Berlina promovišući prava LGBT osoba, javlja Rojters.

Thousands dance through Berlin to promote gay and lesbian rights https://t.co/EauKN357by| pic.twitter.com/k2P0diaM9a

Dok je muzija svirala sa kamiona, oni su igrali noseći zastave u duginim bojama, šareno cveće oko vrata, a neki su bili obučeni u venčanice. Na ulicama su se mogle videti i maske sa likom Donalda Trampa.

Godišnja parada održava se nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nedelja pošto je nemački parlament podržao zakon o istopolnim brakovima čime se Nemačka pridružila Francuskoj , Britanji i Španiji.

Even tho you blinked in this pic @jhansen_berlin you helped make today an amazing success. Thank you!

.#EqualityforAll🇩🇪#SalesforceOhana🌺 pic.twitter.com/svhCIBEesZ

Dan ulice Kirstofer u Nemačkoj se obeležava od 1979. godine , a povodom nemira koji su u Njujorku izbili 1969. godine pošto je policija izvela raciju u jednom gej baru, što je označeno kao prekretnica za gej pokret.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.