Izvor: B92, 11.Avg.2009, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteta aktivistkinja NVO

Grozni -- Predsednica jedne nevladine organizacije za odbranu ljudskih prava i njen muž koji su juče oteti u glavnom gradu Čečenije, Groznom, danas su nađeni mrtvi.

"Tela su nađena u Groznom", rekao je Interfaksu član uprave druge ruske nevladine organizacije "Memorijal", Aleksandar Čerkasov, iz koje je juče javljeno i za otmicu. Organizacija "Memorijal" juče je saopštila da su neidentifikovani naoružani ljudi oteli liderku organizacije "Spasimo generaciju" Zaremu Sadulajevu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njenog muža iz prostorija te humanitarne organizacije.

NVO "Spasimo generaciju" uglavnom pomažei mladima koji žive u Čečeniji da se uključe u društvo da se ne bi okrenuli pobunjeničkim oružanim grupama koje su još aktivne u toj ruskoj republici.

Pre manje od mesec dana ubijena je aktivistkinja za ljudska prava Natalija Estemirova, koja je radila za "Memorijal".

Ona je takođe bila oteta u Groznom 15. jula i nađena je ubijena nekoliko sati kasnije u susednoj Ingušetiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednica NVO oteta pa ubijena

Izvor: Mondo, 11.Avg.2009

Predsednica jedne nevladine organizacije za odbranu ljudskih prava i njen muž koji su u ponedeljak oteti u glavnom gradu Čečenije Groznom nađeni su mrtvi.

Nastavak na Mondo...

Čečenija: Oteta ruska aktivistkinja i njen suprug nađeni mrtvi

Izvor: Blic, 11.Avg.2009

Predsednica jedne nevladine organizacije za odbranu ljudskih prava i njen muž, koji su bili oteti u glavnom gradu Čečenije Groznom, nađeni su mrtvi, saopštila je ruska novinska agencija Interfaks.....„Tela su nađena u Groznom”, rekao je Interfaksu Aleksandar Čerkasov, član uprave...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.