Oslobođen jedan od trojice Amerikanaca zatvorenih u Severnoj Koreji

Izvor: Blic, 22.Okt.2014, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen jedan od trojice Amerikanaca zatvorenih u Severnoj Koreji

Bela kuća saopštila je da je Pjongjang oslobodio Džefrija Faula, jednog od trojice Amerikanaca zatvorenih u Severnoj Koreji.

"Džefriju Faulu dozvoljeno je da napusti Severnu Koreju", izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest, koji je pozvao vlasti u toj zemlji da oslobode i drugu dvojicu Amerikanaca.

Faul (56), koji je ušao u Severnu Koreju kao turista, uhapšen je jer je ostavio Bibliju u jednom hotelu.

Ernest je ocenio oslobađanje Foulija kao pozitivnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odluku Severne Koreje, ali naglasio da SAD ostaje zabrinuta zbog ostale dvojice zatvorenika - Keneta Baea i Metjua Milera, te ponovo pozvao Pjongjang da ih oslobodi.

Amerikanac korejskog porekla Kenet Bae uhapšen je novembra 2012. godine i osuđen je na 15-godišnju zatvorsku kaznu za navodne "neprijateljske aktivnosti".

Metju Miler uhapšen je u aprilu i osuđen na šest godina prinudnog rada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.