Oland u poseti Vatikanu da izrazi zahvalnost papi

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Avg.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland u poseti Vatikanu da izrazi zahvalnost papi

Francuski predsednik Fransoa Oland sastao se danas u Vatikanu s poglavarom Rimokatličke crkve Franjom kome je izrazio zahvalnost francuskog naroda za "utešne reči" koje je papa uputio posle ubistva sveštenika u Normandiji.

Papa je posle ubistva sveštenika 26. jula i napada u Nici 14. jula uputio poruke podrške Francuskoj.

"Tokom dugog i srdačnog razgovora, Franja je ponovio svoju podršku i privrženost Francuskoj kao što je to rekao 26. jula i tokom drugih razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posle napada u zemlji", rekao je Oland.

Oland je s papom razgovarao o ubistvu rimokatoličkog sveštenika Žaka Amela (85) u Normandiji, za čiji napad su odgovorni džihadisti iz Islamske države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Oland zahvalio papi na solidarnosti

Izvor: Blic, 17.Avg.2016

Francuski predsednik Fransoa Oland sastao se danas sa papom Franjom i zahvalio mu na solidarnosti sa francuskim narodom koju je pokazao posle napada islamskih ekstremista u Francuskoj...Svoju kratku posetu Rimu i Vatikanu Oland, koji je inače, ateista, započeo je u crkvi San Luiđi dei Frančezi, koju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.