Oko 1.300 rumunskih zvaničnika pred sudom zbog korupcije

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 1.300 rumunskih zvaničnika pred sudom zbog korupcije

U Rumuniji je 1.300 zvaničnika prošle godine bilo pred sudom zbog korupcije kojom je državi pričinjena šteta od 260 miliona evra, izjavila je glavna tužiteljka Laura Kodruta Kovesi.

Među najvišim zvaničnicima izvedenim pred sud zbog korupcije su bila i tri ministra, 17 poslanika i 16 sudskih službenika, rekla je Kovesi.

"Želimo da se borimo protiv korupcije, ali potrebni su nam podrška stabilnog zakonodavstva i instituconalni okvir", rekla je ona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
U Rumuniji su tokom februara organizovani najveći antivladini protesti od pada komunizma pošto je vlada levog centra izdala ukaz kojim se ublažavaju antikorupcijski zakoni. Premijer Rumunije Sorin Grindeanu je potom povukao ukaz.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.