Odloženo svedočenje Naomi Kempbel

Izvor: Blic, 26.Jul.2010, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo svedočenje Naomi Kempbel

Tribunal u Hagu odložio je za početak avgusta svedočenje poznate manekenke Naomi Kempbel o "krvavom dijamantu", koji je navodno dobila na poklon od bivšeg predsednika Liberije Čarlsa Tejlora 1997. godine.

Kempbelova je trebalo da se 29. jula pojavi u Hagu nakon što ju je Specijalni sud za Sijera Leone pozvao da se pojavi na zahtev tužilaštva, ali je njen advokt zatražio odlaganje.

"Sudsko veće je jutros odobrilo zahtev Naomi Kempbel da se njeno pojavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao svedoka na suđenju Tejloru odloži za 5. avgust", navodi se u saopštenju.

Odlaganje je zatraženo kako bi advokat supermodela bio u sudnici kada se ona pojavi da svedoči.

Protiv Tejlora proces se vodi od 2008. godine zbog njegove uloge u građanskom ratu u Sijera Leoneu i optužen je da je naoružavao pobunjenike u zamenu za "krvave dijamante".

Kempbelova će svedočiti o tvrdnjama njenog agenta Kerol Vajt i glumice Mije Farou da joj je Tejlor poklonio dijamant tokom večere kod bivšeg predsednika Južnoafričke Republike Nelsona Mendele u septembru 1997. godine.

Ona je dosad odbijala da govori sa tužiocima o navodnom poklonu, zbog čega je i zatraženo da se pojavi kao svedok.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo svedočenje Naomi Kembel

Izvor: RTV Pink, 26.Jul.2010

. . . Tribunal u Hagu odložio je za početak avgusta svedočenje poznate manekenke Naomi Kembel o "krvavom dijamantu", koji je navodno dobila na poklon od bivšeg predsednika Liberije Čarlsa Tejlora 1997. godine. .

Nastavak na RTV Pink...

NAOMI PRED SUDOM U HAGU 5. AVGUSTA

Izvor: Kurir, 26.Jul.2010

HAG - Sud u Hagu odložio je za 5. avgust svedočenje supermodela Naomi Kembel o "krvavom dijamantu" koji je ona navodno dobila na poklon od bivšeg predsednika Liberije Čarlsa Tejlora 1997. godine...Kembelova je trebalo da se 29. jula pojavi u Hagu nakon što ju je Specijalni sud za Sijera Leone pozvao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.