Odloženo pokretanje Sojuza sa francuskim satelitom

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2012, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo pokretanje "Sojuza" sa francuskim satelitom

01.12.2012. -

Pokretanje ruskog nosača-raketa "Sojuz-ST-A" sa blokom "Fregat" i francuskim satelitom dvostruke namene «Pleiades 1V» sa kosmodroma Kuru u Francuskoj Gvajani, odloženo je za jedan dan zbog tehničkih razloga. Ovo je saopštio zvaničnik ruske svemirske agencije.

Kako se očekuje, aparat « Pleiades 1V» će se pridružiti svom "blizancu" - satelitu « Pleiades 1A», koji je lansiran u orbitu 17. decembar 2011. godine, od strane "Sojuza". Oni će se kretati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << istom orbitom pod uglom od 180 stepeni jedan od drugog. Oprema za snimanje, koja se nalazi na brodu satelita, omogućiće dobijanje snimaka u rezoluciji do 0,5 metara.

Izvor: Glas Rusije, foto: ru.wikipedia.org/Lucianomendez/cc-by-sa 3.0    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

„Sojuz“ uspešno lansiran sa kosmodroma u Gijani

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2012, 13:46

02.12.2012. -..Nosač raketa „Sojuz-ST-a“ sa evropskim satelitom „Pleiades-1B“ je uspešno lansiran sa kosmodroma Kuru u Francuskoj Gvajani. Lansiranje veštačkog satelita je prvo bilo planirano za 1. decembar, ali je pola sata pre starta odlučeno da se odloži zbog problema u elektronskom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.