Odložena sednica Saveta ministara BiH

Izvor: N1 televizija, 21.Feb.2017, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena sednica Saveta ministara BiH

Sednica Saveta ministara BiH koja je bila najavljena za danas odložena je i biće održana u utorak, rekao je zamenik predsedavajućeg Saveta i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Do tada će državni ministri raspravljati samo o hitnim pitanjima vezanim za rok i to na telefonskim sednicama, izjavio je Šarović za sarajevski portal klix.ba.

Na pitanje televizije N1 da li odgađanje sednice ima veze sa revizijom presude, Šarović je odgovorio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da nema. "Ovo je zajednički dogovor", kazao je.

Sednica Saveta ministara je odložena pošto se nisu pojavili ministri iz reda srpskog naroda što je pokazatelj političke krize i u izvršnoj vlasti, navodi Klix.ba i podseća da su 16. februara poslanici iz RS odbili da dođu na sednicu Parlamentarne skupštine BiH koja je na kraju i otkazana.

Predsednici političkih stranaka iz Republike Srpske (RS), koji čine parlamentarnu većinu na državnom nivou, upozorili su u ponedeljak na mogući kraj političke koalicije zbog odluke da se pokrene postupak revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid, podseća portal.

Iz političke koalicije u RS - Saveza za promene upozorili su da će bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović biti glavni krivac za novonastalu situaciju i da od trenutka predaje aplikacije u Parlamentarnoj skupštini BiH ne postoji parlamentarna većina.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi danas da raspravlja o odluci Izetbegovića da pokrene reviziju presude Međunarodnog suda pravde, ali i o položaju RS u BiH, dok je za četvrtak 23. februara zakazana sednica Predsedništva BiH.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Različito o razlozima odlaganja sednice Saveta ministara BiH

Izvor: RTS, 21.Feb.2017

Današnja sednica Saveta ministara BiH je odložena i dok u kabinetu predsedavajućeg Denisa Zvizdića tvrde da nemaju informaciju o tome, ministri bezbednosti i trgovine, Dragan Mektić i Mirko Šarović, izneli su potpuno različite razloge ovog odlaganja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.