Obustavljena potraga za ribarima

Izvor: S media, 14.Dec.2010, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljena potraga za ribarima

Potraga za 17 ribara koji su nestali pošto je južnokorejski brod potonuo izmedju Novog Zelanda i Antarktika obustavljena je danas, posle skoro 30 sati, jer po rečima zvaničnika, niko nije mogao da preživi u ledenoj vodi.

Novozelandski centar za spasavanje koji je vodio operaciju spasavanja saopštio je da je potraga obustavljena.

Brod Insung 1 potonuo je u ponedeljak oko 2.200 kilometara južno od Novog Zelanada, na oko pola puta do Antarktika, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << palubi su se nalazila 42 člana posade.

Brod je potonuo brzo, što je podstaklo nagadjanaja da je udario u ledeni breg, a posada je morala da napusti brod hitno i bez opreme za preživljavanje.

Brodovi koji su plovili u blizini spasli su 20 ljudi iz mora, a izvukli su i pet tela, dok se 17 ribara vodilo kao nestalo.

Portparol službe spasavanja Dejv Vilson rekao je da je "krajnje neverovatno" da je iko od 17 nestalih preživeo, pošto je temperatura mora blizu tačke mržnjenja.

Sudar dva broda

Potraga je obustavljena posle skoro 30 sati pošto "nije bilo osnovano očekivati da će biti nadjeno još preživelih", naveo je Vilson.

Svi preživeli nalaze se na jednom južnokorejskom brodu i u dobrom su stanju.

Južnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da se na brodu nalazilo osam Južnokorejaca, osam Kineza, 11 Indonežana, 11 Vijetnamaca, tri Filipinca i jedan Rus.

Nadjena su tela dva Indonežanina, dva Južnokorejca i jednog Vijetnamca.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obustavljena potraga za ribarima kod Antarktika

Izvor: Blic, 14.Dec.2010

VELINGTON - Potraga za 17 ribara koji su nestali pošto je južnokorejski brod potonuo između Novog Zelanda i Antarktika obustavljena je danas, posle skoro 30 sati, jer po rečima zvaničnika, niko nije mogao da preživi u ledenoj vodi...Novozelandski centar za spasavanje koji je vodio operaciju spasavanja...

Nastavak na Blic...

Obustavljena potraga za ribarima

Izvor: Radio 021, 14.Dec.2010

Potraga za 17 ribara koji su nestali pošto je južnokorejski brod potonuo između Novog Zelanda i Antarktika obustavljena je danas, posle skoro 30 sati, jer po rečima zvaničnika, niko nije mogao da preživi u ledenoj vodi.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.