Obama ponovio da se divi Egipćanima

Izvor: Blic, 13.Feb.2011, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama ponovio da se divi Egipćanima

VAŠINGTON - Predsednik SAD Barak Obama je pozdravio jučerašnje obećanje Oružanih snaga Egipta za miran prelazak na izabranu civilnu vlast, javlja agencija AFP.

U saopštenju Bele kuće piše da je u toku jučerašnjeg dana "Predsednik pozvao nekoliko stranih lidera da bi nastavio konsultacije o nedavnim zbivanjima u Egiptu" - pozvao je premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Velike Britanije Dejvida Kamerona, kralja Jordana Abdulaha i premijera Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Obama je "pozdravio istorijski potez Egipćana i ponovio da im se divi... Takodje je pozdravio jučerašnje saopštenje Vrhovnog saveta Oružanih snaga o obećanju prelaska na civilnu demokratiju i uz pridržavanje medjunarodnih obaveza (Egipta)", piše u saopštenju.

Bela kuća je saopštila da je Obama rekao svojim sagovornicima da će SAD pružiti svu podršku koju zatraži narod Egipta na mirnom putu ka demokratiji, dodaje agencija AP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obama pozdravio put Egipta ka civilnoj vlasti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Feb.2011

Predsednik SAD Barak Obama (Barack Obama) je pozdravio subotnje obećanje Oružanih snaga Egipta za miran prelazak na izabranu civilnu vlast, javlja agencija AFP. U saopštenju Bele kuće piše da je "Predsednik pozvao nekoliko stranih lidera da bi nastavio konsultacije o nedavnim zbivanjima u Egiptu"...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.