Obama: Pomoć i otklanjanje posledica će još trajati

Izvor: S media, 29.Avg.2011, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Pomoć i otklanjanje posledica će još trajati

Barak Obama upozorio na povećanu opasnost od poplava. Uraganu Ajrin početna snaga je oslabila i danas se pretvorio u tropsku oluju.

Američki predsednik Barak Obama danas je upozorio na povećanu opasnost od poplava, kao posledicu uragana Ajrin, koji od petka hara >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << istočnom obalom SAD, i dodao da će federalne službe biti angažovane na savladavanju posledica nevremena još nekoliko nedelja.

Želim da ljudi shvate da još nije gotovo. Pomoć i otklanjanje posledica će još trajati- rekao je Obama u televizijskom obraćanju iz Bele kuće.

Uraganu Ajrin početna snaga je oslabila i danas se pretvorio u tropsku oluju. Nevreme sa kišom i vetrom od gotovo 100 km na sat sada je zahvatio države Nove Engleske, na krajnjem severoistoku SAD.

Zbog Ajrin je duž cele istočne obale SAD došlo do poremećaja u saobraćaju, zatvarani su autoputevi i pruge, mostovi i tuneli, a otkazano je više od 10.000 avionskih letova.

Od posledica Ajrin poginulo je 14 ljudi, a četiri miliona ostalo je bez struje. Uragan je čak pokrenuo tornado u Virdžiniji, Merilendu i Delaveru.

U šest država duž istočne obale ukupno je oko 2,3 miliona domaćinstava dobilo nalog da se evakuiše.

Uragan" Ajrin" poplavio Njujork (VIDEO + FOTO)

Uragan "Ajrin" - 15 mrtvih! (VIDEO, FOTO)

Prošao nalet uragana Ajrin

Njujork, gde su građani danima upozoravani na opasnost, uglavnom je bio pošteđen najveće siline uragana.

- Sve u svemu, dobro se držimo- izjavio je gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg, pošto je ukinuo naređenje o evakuaciji za područje na kome živi 370.000 ljudi.

Vol strit je najavio da će u ponedeljak najverovatnije raditi, barem osnovni berzanski poslovi, ali da se čeka odluka nadležnih tela.

U subotu je obustavljen i sav javni prevoz u Njujorku, ali se očekuje da u ponedeljak bude ponovno uspostavljen i normalizova.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uragan Ajrin odneo 32 života

Izvor: RTV Pink, 29.Avg.2011

Pričinjena manaj šteta nego što se očekivalo. . . U naletu uragana Ajrin do sada su poginule najmanje 32 osobe u devet istočnih američkih država, javljaju američki mediji.

Nastavak na RTV Pink...

Obama: Još nije gotovo

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2011

VAŠINGTON - Američki predsjednik Barak Obama upozorio je danas da još postoji opasnost od poplava i nestašica električne energije, iako se tropska oluja "Ajrin" kreće dalje ka sjeveru prema Kanadi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.