OBrajan: Pomozite da istočni Alep ne postane veliko groblje

Izvor: RTS, 30.Nov.2016, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O'Brajan: Pomozite da istočni Alep ne postane veliko groblje

Podsekretar UN za humanitarna pitanja Stiven O'Brajan apelovao je na Savet bezbednosti UN da pomogne da se prekine opsada Alepa. Upozorava da su stanovnici tog sirijskog grada u opasnosti od istrebljenja.
Za dobrobit čovečanstva pozivamo, molimo, strane i one koji imaju uticaj da urade sve što je u njihovoj moći kako bi zaštitili civile i omogućili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pristup delovima istočnog Alepa, koji su pod opasadom – pre nego što postane jedno veliko groblje, rekao je Stiven O'Brajan.

Vreme za taj grad ističe zbog dolaska zime, naglasio je O'Brajan obrativši se iz Londona video-porukom na specijalnoj sednici Saveta bezbednosti UN, prenosi AFP.
Njegovi stanovnici moraju da tragaju za hranom, a bolnice ne funkcionišu usled stalnih vojnih napada, naveo je podsekretar UN, istakavši da se procenjuje da je 25.000 osoba napustilo istočni Alep od subote.
Naglasio je da su konvoji humanitarne pomoći spremni da uđu iz Turske i zapadnog Alepa, ali im je za to potrebno da se prekine opsada i zaštite civili.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

APEL SAVETU BEZBEDNOSTI O'Brajan: Pomozite da istočni Alepo ne postane veliko groblje

Izvor: Blic, 30.Nov.2016

Podsekretar UN za humanitarna pitanja Stiven O'Brajan apelovao je danas na Savet bezbednosti UN da pomogne da se prekine opsada Alepa, upozorivši da su stanovnici tog sirijskog grada u opasnosti od istrebljenja...- Za dobrobit čovečanstva pozivamo, molimo, strane i one koji imaju uticaj da urade sve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.