Novi Zeland želi migrante, lokalci ne prolaze test na drogu

Izvor: N1 televizija, 27.Feb.2017, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Zeland želi migrante, lokalci ne prolaze test na drogu

Novozelandski premijer Bil Ingliš rekao je da njegova zemlja mora da se osloni na imigrantske radnike jer mnogi lokalni radnici ne mogu da prođu testove na drogu kada apliciraju za radno mesto.

Ingliš je to rekao pred novinarima koji su ga ispitivali o sve većem broju imigranata koji pristižu na Novi Zeland.

Samo u prvom mesecu ove godine na Novi Zeland je stiglo 71.300 ljudi, pokazuju statistike iz izveštaja objavljenog u ponedeljak.

Na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za novinare, Ingliš je upitan zašto 140.000 nezaposlenih Novozelanđana ne zadovoljava testove za radno mesto u toj zemlji s 4,8 miliona stanovnika.

"Jedna od najtežih stvari ovih dana jeste proći test na drogu", kazao je Ingliš. "Što se tiče sigurnosti, na radnom mestu ne možete imati osobu pod uticajem droge, a mnogo mladih ljudi nije u stanju da prođe taj test".

Istraživanje objavljeno 2012. u medicinskom časopisu "The Lancet" pokazuje da Australci i Novozelanđani imaju jednu od najviših stopa upotrebe kanabisa i metamfetamina u svetu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Premijer Novog Zelanda: Uvozimo radnike, jer se NAŠI DROGIRAJU

Izvor: Blic, 27.Feb.2017

Novozelandski premijer Bil Ingliš upozorava da se njegova zemlja mora osloniti na imigrantske radnike, jer se Novozelanđani drogiraju...On pojašnjava da mnogi lokalni radnici ne mogu proći testove na drogu kada apliciraju za radno mesto...Samo u prvom mesecu ove godine na Novi Zeland je stiglo 71.300...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.