Norveška šalje 60 vojnika za obuku pobunjeničkih grupa u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Maj.2016, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška šalje 60 vojnika za obuku pobunjeničkih grupa u Siriji

Norveška je danas saopštila da će pojačati svoj angažman u međunarodnoj koaliciji, predvođenoj SAD, upućivanjem 60 vojnika koji će obučavati pobunjeničke grupe u Siriji u borbi protiv Islamske države.

Ti vojnici, među kojima će biti i pripadnici specijalnih jedinica norveške vojske, biće rasporođeni u Jordanu, rekla je norveška premijerka Erna Soldberg.

"Brutalna dela Islamske države su koštala živote bronih civila a mnogi su primorani da beže >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz zemlje. Islamska država je donela terorizam u Evropu jer radikalizuje i potom regrutuje mlade da se bore kao strani borci", dodala je predsednica norveške vlade.

Norveška je već aktivna u međunarodnoj koaliciji protiv Islamske države posebno u Erbilu, glavnom gradu autonomnog regiona iračkog Kurdistana, gde vojno osoblje obučava lokalne borce protiv džihadista.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oslo šalje 60 vojnika u Siriju

Izvor: Blic, 02.Maj.2016

Norveška će poslati oko 60 vojnika, među kojima će se nalaziti i pripadnici specijalnih snaga, za obuku, savetovanje i operativnu podršku sirijskim borcima koji se bore protiv militanata "Islamske države", saopštila je danas premijer te zemlje Erna Solberg...Nå er @erna_solberg direkte på #nrk...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.