Vol strit otpušta 10.000 ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2011, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vol strit otpušta 10.000 ljudi

Na Vol stritu ponovo dolazi do otpuštanja zbog svetske ekonomske krize, što preti da ugrozi budžetske prihode grada i države Njujork, koji se u velikoj meri oslanjaju na finansijsku industriju, rekao je finansijski revizor Njujorka Tomas Dinapoli.

Dinapoli je naveo da je, pošto je između januara 2010. i aprila ove godine na Vol stritu zaposleno još 9.900 ljudi, do avgusta opet otpušteno 4.100, a do kraja 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << moglo bi otkaze da dobije još gotovo 10.000 ljudi. To bi ukupno broj otkaza u toj industriji od početka ekonomske krize 2008. dovelo do cifre od 32.000.

On je dodao da su firme koje trguju akcijama na njujorškoj berzi u prvom kvartalu ove godine zaradile 9,3 milijardi dolara, ali je u drugom kvartalu došlo do naglog pada profita i on će najverovatnije do kraja godine dostići 18 milijardi dolara, što je za trećinu manje nego u 2010.

Trgovina hartijama od vrednosti činila je prošle godine 14 odsto od ukupnih prihoda države Njujork, a sedam odsto od budžetskih prihoda istoimenog grada. Dinapoli je ukazao da je do finansijske krize i recesije upravo doveo preveliki rizik u trgovanju na Vol stritu.

"Pravila koja će smanjiti rizik i pre usredsrediti pažnju na dugoročnu profitabilnost nego na kratkoročne ciljeve poboljšaće stabilnost. Uprkos trenutnoj slabosti, industrija hartija od vrednosti ostaje profitabilna i ključna je komponenta ekonomije grada i države".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.