Nigerija:Vojska odbila napad Boko Harama na grad Majduguri

Izvor: Press, 01.Feb.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija:Vojska odbila napad Boko Harama na grad Majduguri

Nigerijska vojska je danas saopštila da je odbila napad boraca Boko Harama koji su pokrenuli ofanzivu na grad Majduguri na severoistoku Nigerije.
Napad islamista je odbijen nakon 12 sati borbe sa zvaničnim snagama za kontrolu nad tom strateški ključnom prestonicom nigerijske pokrajine Borno.

Kako je preneo AFP, napad islamista započeo je izjutra oko 3 sata po lokalnom vremenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Portparol ministarstva odbrane saopštio je da su islamisti pretrpeli znatne gubitke.

U međuvremenu, najmanje osam ljudi poginulo je danas a sedmoro povređeno u napadu bombaša samoubice na severoistoku Nigerije, samo dve sedmice nakon nacionalnih izbora, naveli su očevici i policijski izvori.

Kako je preneo AFP, napad se dogodio na jednom političkom skupu. Poginulo je ukupno osmoro ljudi, uključujući i bombaša, naveo je policijski zvaničnik.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nigerija:Vojska odbila napad Boko Harama na grad Majduguri

Izvor: Blic, 01.Feb.2015

Nigerijska vojska je danas saopštila da je odbila napad boraca Boko Harama koji su pokrenuli ofanzivu na grad Majduguri na severoistoku Nigerije...Napad islamista je odbijen nakon 12 sati borbe sa zvaničnim snagama za kontrolu nad tom strateški ključnom prestonicom nigerijske pokrajine Borno...Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.