Nestanak malezijskog aviona proglašen za nesreću

Izvor: Mondo, 29.Jan.2015, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestanak malezijskog aviona proglašen za nesreću

Vlasti Malezije zvanično su danas proglasile nestanak putničkog aviona svoje kompanije nesrećom, čime je data zakonska osnova za traženje odštete.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Potraga za avionom Malezija Erlajnza nestalog 8. marta nad Indijskim okeanom, tokom leta iz Kuale Lumpura za Peking, "ostaje prioritet", rekao je zvaničnik civilnog vazduhoplovstva Azharudin Abdul Rahman.

"Sa najvećom tugom i najdubljim žaljenjem zvanično proglašavamo pad >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Malezija Arlajnza MH370 nesrećom", rekao je on i dodao da se svih 239 putnika i članova posade smatra žrtvama nesreće.

On je kazao da Malezija, Kina i Australija nisu štedele sredstva u potrazi za avionom za koji se pretpostavlja da je na dnu Indijskog okeana, kod obala zapadne Australije.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sada i zvanično: Nestanak malezijskog aviona - nesreća, preživelih nema

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2015

Malezija je proglasila nestanak aviona kompanije "Malezija erlajnz" na letu MH370 "nesrećom" i saopštila da nema preživelih, saopštilo je malezijsko odeljenje za civilni avionski saobraćaj (DCA)...Avion "boing 777" nestao je 8. marta  prošle godine sa 239 putnika i članova posade ubrzo nakon...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.