Nepal: Broj poginulih planinara porastao na devet

Izvor: Studio B, 15.Okt.2014, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepal: Broj poginulih planinara porastao na devet

Još pet stranih planinara poginulo je na Himalajima u Nepalu, pa je broj žrtava snežne oluje i lavine porastao na devet, a među njima su osam stranaca i jedan državljanin Nepala, saopštili su danas nepalski zvaničnici.

"U potrazi helikopterom lokalizovana su tela pet osoba, četvoro Kanađana i jednog Indijca, koji su stradali u snežnoj lavini, pa se ukupni broj žrtava popeo na devet", izjavio je za AFP policijski zvaničnik Ganeš Rai koji je zadužen za spasilačku operaciju.

Nesreća se dogodila u planinskom klancu Torong La na severu Nepala na oko 160 kilometara severozapadno od prestonice Katmandua.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Himalaji: Najmanje 24 osobe stradale u snježnoj mećavi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2014, 07:49

Najmanje 24 planinara i vodiča poginulo je u snježnoj mećavi na nepalskoj strani Himalajima, saopštile su danas lokalne vlasti strahujući da bi broj žrtava mogao da bude veći...Tijela nastradalih stranih planinara i nepalskih vodiča pronađena su na putu Anapurna, koji planinari često koriste...Spasilačke...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.