Nekadašnji zatvor postao atrakcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekadašnji zatvor postao atrakcija

Jedan estonski zatvor koji više nije u funkciji dobio je potpuno novu ulogu. Pošto se nakon porasta vodostaja našao delom pod vodom, pretvoren je u improvizovanu skakaonicu.

Nekada mesto gde su čuvani opasni kriminalci i protivnici režima, sada samo zidine na kojima se igraju mala deca, ali i ona malo veća. Zatvorenici ove ustanove radili su u kamenolomu.

Kada je zatvor prestao sa radom 1991. godine nakon pada Sovjetskog saveza, isključene su i pumpe za izvlačenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vode, pa je jama ubrzo postala malo jezero. Sve to veoma je zanimljivo Estoncima koji u velikim brojevima dolaze na ovo mesto.

Jedan od glavnih aduta neobičnog jezera jeste kristalno čista voda, pa se dno gotovo stalno može videti. Na najdubljim mestima, ima i po desetak metara vode. Estonija ima zanimljive plaže na Baltičkom moru, ali na ovo mesto dolaze turisti iz drugih zemalja koji žele nešto drugačije iskustvo.

Vrlo je udobno. Peščano brdo štiti od vetra, što je veoma bitno jer je ovde često vetrovito. Zanimljivo je i za one koji vole istoriju jer mogu da vide ostatak sovjetskog nasleđa.

Celu Evropu prethodnih dana zahvatio je veliki talas vrućina, pa građani širom Starog kontinenta pronalaze najrazličitije načine da se rashlade.

Skakanje sa zidina nekadašnjeg sovjetskog zatvora u vodu svakako izgleda kao jedan od najzanimljivijih i najzabavnijih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.