Najnovija svetska prevara broj 1: Nikako ne nasedajte na ono što piše u ovom e-mailu (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jul.2017, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najnovija svetska prevara broj 1: Nikako ne nasedajte na ono što piše u ovom e-mailu (FOTO)

Internetom se ponovo proširila još jedna nigerijska prevara. Ovoga puta, prevaranti direktno od korisnika traže lične podatke predstavljajući se kao Eco banka.

U mejlu koji korisnici dobijaju prevaranti traže puno ime i prezime, broj bankovnog računa, zemlju, grad, telefonski broj, ali i informacije sa pasoša, lične karte ili vozačke dozvole.

Navodno su ti podaci potrebni kako bi takozvana Eco banka mogla da vam pošalje Master Card kreditnu karticu.

Nažalost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << mnogi korisnici interneta poveruju u ovakve e-mailove iako se na prvi pogled vidi da je u pitanju prevara.

Prevara se vidi po adresi sa koje stiže e-mail, a koja izgleda ovako: EcobkEcobk@hotmail.com.

Mejl koji korisnici dobijaju izgleda ovako:

Printskrin: Gmail

Zaštita od ove vrste prevara još uvek ne postoji. Bez obzira što veliki broj e-mail klijenata (Gmail, Yahoo, Outlook…) sadrži takozvane “spam filtere” koji poštu ovog tipa automatski smeštaju u spam folder, i dalje se može desiti da neka poruka procuri u inbox i deluje realno.

Nikada ne šaljite poverljive informacije o vašem bankovnom računu putem e-maila. Ukoliko vas neko kontaktira na ovaj način, e-mail odmah označite kao spam i obrišite.

Obavestite prijatelje i rodbinu o ovoj vrsti prevare, kako bi i oni bili na oprezu.

Da li ste nekada naseli na ovu vrstu prevara i kakvo je vaše iskustvo sa njima? Odgovore nam možete ostaviti u komentarima!

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.