Najmanje petoro mrtvih u samoubilačkom napadu u Pakistanu

Izvor: Blic, 27.Dec.2009, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje petoro mrtvih u samoubilačkom napadu u Pakistanu

Najmanje pet osoba poginulo je danas u napadu bombaša samoubice ispred džamije gde su šiitski vernici proslavljali praznik Ašuru u gradu Muzafarabadu, prestonici pakistanske države Kašmir, saopštile su pakistanske vlasti.

Samoubica je aktivirao eksploziv u trenutku kada je pokušao da uđe u džamiju Imambargah, izjavio je predstavnik policije Jasen Baig.

"Reč je o samoubilačkom napadu. Pet osoba je poginulo, dvoje civila i trojica policajaca", rekao je novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << visoki lokalni zvaničnik Šodri Imtijas.

Pakistanske snage bezbednosti bile su tokom današnjeg dana u stanju pripravnosti u strahu od međuverskih sukoba, pre svega zbog eventualnih napada na milione šiita koji proslavljaju Ašuru u znak sećanja na imama Huseina poginulog 680. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samoubilački napad u Pakistanu

Izvor: B92, 27.Dec.2009

Islamabad -- Najmanje pet osoba poginulo je u napadu bombaša samoubice ispred džamije gde su šiitski vernici proslavljali praznik Ašuru u gradu Muzafarabadu... Samoubica je aktivirao eksploziv u trenutku kada je pokušao da uđe u džamiju Imambargah, izjavio je predstavnik policije Jasen Baig. "Reč...

Nastavak na B92...

Najmanje sedam mrtvih u eksploziji u Karačiju (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 28.Dec.2009, 15:40

Najmanje sedam ljudi je danas poginulo, a 25 je ranjeno kada je tokom šiitske procesije u Karačiju eksplodirala bomba, saopštili su policija i lekari. Bomba je eksplodirala pri kraju povorke vernika koji su obeležavali najveći šiitski praznik Ašuru, preneo je Rojters. Rukovodilac gradske

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Najmanje 30 poginulih, 60 ranjenih u Pakistanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2009

Najmanje 30 osoba je poginulo, a 60 je povrijeđeno danas u samoubilačkom napadu na procesiji šiita u glavnoj ulici Karačija, u Pakistanu. Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti veći, jer je većina povređenih, kako navode bolnički izvori, u kritičnom stanju. Oko 50.000 šiita okupilo se...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.