Najmanje 45 vojnika Ujedinjenih Arapskih Emirata ubijeno u Jemenu

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2015, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 45 vojnika Ujedinjenih Arapskih Emirata ubijeno u Jemenu

Najmanje 45 vojnika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) poginulo je danas u Jemenu, javila je arapska agencija Vam novi bilans žrtava.

Vojnici su poginuli u sklopu zajedničkih operacija sa armijom Saudijskom Arabije koje se vode protiv šiitskih pobunjenika, poznatijih kao Huti, javile su svetske agencije.

To je najveći gubitak armije Ujedinjenih Arapskih Emirata otkako se umešala u rat na teritoriji Jemena.

Provladini jemenski zvaničnici za bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su rekli da su vojnici UAE ubijeni danas kada je projektil, koji su ispalili Hutiji, pogodio skladište oružja kraj njihovog položaja u provinciji Marib.

Zvaničnici Hutija u Sani su potvrdili da su ispalili projektil tipa "točka", koji je sovjetske proizvodnje.

Ujedinjeni Arapski Emirati, federacija sedam "emirata", spada u najaktivnije članice koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom, koja se bori protiv Hutija i njihovih saveznika u vrlo siromašnom Jemenu na jugu Arabijskog poluostrva.

U ratu u Jemenu na jednoj strani su Hutiji i vojne jedinice lojalne bivšem predsedniku države Aliju Abdulahu Salehu. Sa druge strane su snage lojalne sadašnjem predsedniku Abedu Rabu Mansuru Hadiju, koji je otišao u izgnanstvo u Saudijsku Arabiju. Treća strana u sukobu su separatisti na jugu zemlje i lokalne milicije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Jemenu poginula 45 vojnika UAE

Izvor: B92, 05.Sep.2015, 00:27

Najmanje 45 vojnika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) poginulo je u Jemenu, javila je državna agencija Vam...U saopštenju, objavljenom na sajtu novinske agencije, navodi se da su 23 vojnika podlegla povredama, a još 22 poginula tokom operacije, predvođene Saudijskom Arabijom protiv šiitskih pobunjenih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.