NOVA TRAGEDIJA Potonuli čamci sa izbeglicama, UDAVILO SE ŠESTORO DECE

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA TRAGEDIJA Potonuli čamci sa izbeglicama, UDAVILO SE ŠESTORO DECE

Najmanje šestoro dece udavilo se danas kod zapadne obale Turske kada su potonuli čamci sa izbeglicama koje su pokušavale da dođu grčkih ostrva, javili su turski mediji.

Četiri žrtve avganistanskog porekla pronađene su na obali na severozapadu Turske, a Obalska straža je pružila pomoć 51 osobi posle potonuća čamca koji je plovio ka ostrvu Lezbos.

Dvoje dece poreklom iz Sirije, starosti od jedne do četiri godine, udavilo se nedaleko od letovališta Bodrum, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na zapadu zemlje. Sedamnaest putnika je spaseno.

Od početka godine više od 650.000 izbeglica i migranata, uglavnom Sirijaca koji beže od građanskog rata u svojoj zemlji, napustilo je Tursku u nameri da preko grčkih ostrva uđu u Evropsku uniju. U tom periodu više od 500 izbeglica je poginulo. Polovina među njima bila su deca.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.